Följ med oss en dag i Rom // One day in Rome

Rom, vilken fantastisk stad. Helt klart en av dom bästa städerna jag besökt. Jag tycker Rom slår Paris och London tex flera gånger om. Så frälst!

Så vackert med all fin arkitektur, all historia gör hela staden så unik, trevliga människor, mycket att se, fantastisk mat med helt overkligt bra råvaror, bra shopping och så är det den mest romantiska stad jag besökt. Jag upplever att både Amalfikusten och Rom, dvs dom städer vi besökt hittills är så romantiskt. Det är en helt otroligt mycket par här! Italienarna verkar ha sådan livskvalitet, det känns som att dom lever i ett annat tempo, dricker morgonkaffet i lugn och ro på något litet fik, äter långa sena middagar och bara njuter av att dom i särklass har den bästa maten haha.

Men – nog om det. Följ med oss en dag i Rom. Vår sista dag dessutom. Vi började med frukost på takterrassen på hotellet med utsikt över Fontana Di Trevi.

Sedan strosade vi. Vi har gått 1,5 mil idag! Den ni. Vi började med att vara lite kulturella och gick och kikade på Colosseum. Så ballt att Rom har historia som är över 2000 år gammal. Inte som i USA direkt!

Sedan traskade vi vidare mot Trastevere som vi hört mycket gott om. Bilresan från Positano till Rom rekade jag lite restauranger och todo’s. Jag drog i lite kontakter hemma och så skrev jag och frågade på min insta story om mina följare hade några tips och jag fick enormt mycket tips. Tack! Flera av er rekommenderade restaurangen Tonnarello så vi bestämde oss för lunch där. Vi knatade genom små gränder och var helt förtrollade över miljön, alla små hak är så mysiga så man spricker.

Vi bestämde oss för att åka till Rom någon annan gång men i några fler dagar så vi har lite mer tid till att prova fler restauranger. Vi är verkligen på matresa haha! Vi hittade i allafall fram till Tonnarello och älskade det. Vilket mysigt ställe och vilken mat. Hett tips! Trastevere var lite mindre turisigt upplevde vi, det uppskattas. Mysigare med lite ställen där locals hänger.

Efter den godaste croissanten någonsin som servitrisen på plats smetade nutella i gick vi vidare mot spanska trappan för att kika lite i butiker. Jag köpte en väska och lite saker från Sandro. Älskar att semestershoppa, jag shoppar faktiskt inte så mycket annars men just på semester tycker jag är kul. Särskilt när den är så bra som här. I Toscana och Cinque Terre blir det ingen shopping, på sin höjd en limoncello haha så jag såg fram emot att köpa mig en fin present i Rom för att fira en grej så det gjorde jag, ni får se vad sen.

Nu har vi precis duschat och jag passade på att skriva till er medan J gör sitt jobb (tränar) Nu ska vi svira om för en sista kväll i Rom. Vi ska skåla för att det är vår årsdag men även en vecka som gifta, haha. Den ni! Puss på er.

 

4 reaktioner på “Följ med oss en dag i Rom // One day in Rome”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.