TRENDS & SANNEALEXANDRA 2.0

Det här med att förutspå trender för mig som designar, jag vet inte riktigt om det som ploppar upp i hjärnan bara sådär kommer från någonstans, att det är något jag sett och ”lagrat” eller om det faktiskt bara är något som kommer till mig?

I somras började jag designa en kostym i mörk, tunn jeansfärg, jag hade bestämt exakt hur jackan till detta skulle se ut och skickade ner ett sample från en kavaj jag har, fem dagar senare lägger Sofi Fahrman upp trender från en Runway Show och där är jackan, jag visade J som var med i Hongkong när jag visade upp min idé och vi var lite chockade jag och kände direkt att jag var rätt ute, skönt att få det på papper.

Igår tittade jag en massa på all mocka som finns, när jag var med min syster i Kina för över ett år sedan kryllade det av mocka (eller ja mockaimmitation) på dom stora wholesale-marknaderna dit alla stora shopar åker och handlar in. Jag & min syster konstaterade snabbt att mocka skulle bli en trend, vilket det är NU, i varenda butik ser vi det. Jag tog där och då in en mockatopp, jag sålde den förra hösten och den sålde inte särskilt bra, nu när jag använder den frågar alla om den. Jag pratar om den här.

Nu igår kväll kom jag på att jag ville designa ett par plagg i blekrosa i vår, strax efter publicerade Angelica Blick denna bilden på blogg (se första bilden) och jag fick direkt en känsla av att det kan vara en bra idé, har några fina styles i huvudet jag skulle vilja ta fram. Så skönt att få vissa idéer och tankar bekräftade, ibland känns det som man är ute och cyklar och särskilt när man jobbar ensam och inte har någon att jobba och bolla alla tankar med.

Ja, det är svårt, det gäller att ligga i förkant och ha koll på vad för trender som kommer. Men, det är också svårt att veta vad folk faktiskt vill bära och att ta in trendiga plagg kan ibland bli en fail för att folk ännu inte förstått hypen kring det, precis som med mockatoppen förra hösten som ingen köpte till en början. Det är verkligen ett svårt yrke men ibland tror jag man får gå lite på känsla och satsa på rätt säkra kort, sådant som passar många kroppstyper och försöka gå på återkommande färger, stilar och plagg till olika säsonger.

Nu ska jag fortsätta kämpa, känner mig inspirerad idag så ska slänga iväg lite tankar till min fabrik i Hongkong nu. För övrigt så håller jag på att godkänna samples just nu, är i den processen så i November kan ni räkna med finfina kläder på den sajten jag lanserar på, det blir verkligen SanneAlexandraShop 2.0, wow vad det ska bli spännande!!! Ni kommer få se skinn, mocka, fuskpäls, festligt till Nyår och mycket annat.

Är så glad att jag har John <3 Vi skypade i morse och han peppade mig så sjuk mycket nu inför det som komma skall. Jag blev helt exalterad efter det samtalet och har nog inte insett vilket utgångsläge jag har nu. Tuta och köra är det enda rätta!

// Soon launching SanneAlexandraShop 2.0, so excited and right now im designing so many pieces, it’s hard. It is hard to know what people actually want to wear even though it is really trendy. Right now im in the making process, actually the most fun part but also the hardest one. Really excited to show u guys what i have been working on soon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.