QUESTION.

Mimmi
Är inte du rädd att åka till Afrika? Tänker på Ebola! Jag hade inte åkt om jag var du!

Hej!
Självklart är jag över lag rädd för ebola, det är ju en enorm spridning på sjukdomen och det verkar inte som att dom kommer kunna få bukt på det inom några veckor, vilket dom måste för att den inte ska sprida sig ännu mer. Det är så bråttom! Nu känns det som att omvärlden vaknat och förstått allvaret. Jag skänkte faktiskt 200 :- igår till kampen mot Ebola. Gör det du med- smsa EBOLA till 72 900.

Angående att vi ska till Afrika, grejen är ju att Afrika är SÅ stort, hade Kapstaden varit en drabbad plats hade jag ju såklart (eller ingen av oss) velat resa dit. Nu är det ju så att från Västafrika till Sydafrika är det lika långt avstånd som mellan Sverige och Spanien så just att resa till Sydafrika skrämmer mig inte. Vi kommer heller inte flyga inrikes. MEN, det som skrämmer mig är flygplatser, jag pratade med en sjuksyster här om dagen om hur man ska skydda sig och i och med att det  smittar via kroppsvätskor så talade hon om att om man är rädd för att bli smittad ska man bära handsprit hela tiden. Jag är ju lite orolig för just flygplatser i och med att det är så mycket människor från olika länder på en och samma plats så jag kommer att sprita händerna rikligt efter varje gång jag tagit i någonting i princip. Hon sa att smeta på rikligt med handsprit och låt det torka in för då dödar det alla bakterier.

Näe, ebolaskräcken finns där såklart & jag hoppas att dom som kan hjälpa agerar nu, jag förstår att läkare och sjuksköterskor som har kompetens att åka ner tvekar, det är ju ett stort beslut man tar, det är ett helt fantastiskt jobb alla som är där nere gör, finns inga pengar i världen som skulle kunna tacka dom. Men det är en fight mot klockan! Det byggs upp fältsjukhus där nere nu och vissa  beräknas bli klara i Januari men i Januari kan det vara så många smittade så att det kan finnas risk att ca 10 000 i vek blir smittade fick jag höra. Det går så fort! 5 personer i timmen smittas där nere. Läskigt! Hoppas att Sverige är redo i fall vi behöver ta hand om någon drabbad och att det aldrig kommer att behövas fler vårdplatser här. Västafrikas lidande är hela världens angelägenhet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.